Bloemen van de gemeente

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 20:53

Hoog bezoek op de Zilveren Schaats: wethouder Kees Diepeveen, raadslid Jantine Zwinkels (CDA) en gebiedsmanager Fred Nuwenhuis (tevens fotograaf van dienst vandaag). Ze feliciteerden ons met het zilveren jubileum, waarvoor hartelijk dank. Vijfentwintig jaar alweer werken we nauw samen met de gemeente om de ecologische waarde van dit natuurgebied te behouden. We zijn een van de eerste bewonersgroepen in de stad die een stuk gemeentegrond in zelfbeheer onderhouden, én nog altijd bestaan, tot wederzijds genoegen.
Zelfbeheer is weer een hot issue in de gemeentelijke politiek. De wethouder heeft een nota over zelfbeheer geschreven om meer bewoners te enthousiasmeren om delen van de (groene) openbare ruimte zelf in te richten en te beheren. En na al die jaren kunnen wij de nodige ervaringen delen, wat we natuurlijk doen, want we zien graag nog meer groen in de stad.
De foto is genomen op de kop van de eeuwenoude Ridderschapsvaart. Over twee weken starten hier de graafwerkzaamheden om de vaart te vergroten en via een duiker weer stromend te maken. Naar verwachting geeft dat een impuls aan de biodiversiteit. Een goed moment om de verantwoordelijk wethouder een update te geven.

Foto: Raadslid Jantien Zwinkels, voorzitter Arnoud Wolff, bestuurslid terreinzaken Joost Brandsema en wethouder Kees Diepeveen